Nasi terapeuci
Menu
Kategorie Bloga
Menu
Łukasz Łagowski
Dietetyk, specjalista ds. żywienia, terapeuta żywieniowy
Prowadzi zajęcia: Terapia zaburzeń jedzenia, terapia neofobii
Wykształcenie
- Dietetyka, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Staż Naukowy na Wydziale Nauk o Zwierzętach Uniwersytetu Wageningen
Szkolenia, warsztaty, konferencje
- “Utrata kontroli nad jedzeniem – Nowe wyzwania dla medycyny i psychologii” – Charytatywna Konferencja Naukowo-Praktyczna – FITMIND
- “Rodzice i dzieci w obliczu EPIDEMII LĘKU” – Konferencja Psychologiczna – CTM
- „Trening jedzenia” – trudności z jedzeniem u dzieci z zaburzeniami rozwoju – Fundacja Pomoc Autyzm
- „Szkolenie i warsztaty dla rodzin z autyzmem, terapeutów, nauczycieli i wolontariuszy – KROK PO KROKU” – Techniki Stosowanej Analizy Zachowania (SAZ) w pracy z osobą przejawiającą zachowania trudne – KROK PO KROKU Fundacja na Rzecz Dzieci z Zaburzeniami Rozwoju i Ich Rodzin
- „Otyłość u dzieci i młodzieży 2017 – problem trudny i złożony” – Konferencja Szkoleniowo-naukowa Instytutu Matki i Dziecka
- „Deficyty i zaburzenia psychiczne ‘młodego’ mózgu” – konferencja Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Pisaecznie
- „Diagnostyka w dietetyce. Praktyczna interpretacja wyników badań w gabinecie dietetyka i profesjonalne leczenie dietą” – szkolenie Forum Media Polska
- „Tworzenie indywidualnych planów żywieniowych w dietetyce sportowej” – szkolenie Forum Media Polska
- „Coaching Dietetyczny” – Stowarzyszenie „Zdrowo Jemy Zdrowo Rośniemy”
- „Prowadzenie warsztatów dla dorosłych” – Fundacja Rozwoju Dzieci im. Komeńskiego
- „Typowe problemy: niejadek, neofobie, alergie, otyłość, błędy żywieniowe (wyniki badania „Ogólna ocena żywienia dzieci w wieku 13-36)” – Instytut Matki i Dziecka
- „Żywienie dzieci w wieku do 6 lat (wyniki badania „Ogólna ocena żywienia dzieci w wieku 13-36)” – Instytut Matki i Dziecka
- „Jakość i bezpieczeństwo żywności dla dzieci” – Fundacja Nutricia
- „Schemat: żywienie niemowląt i praktyczne problemy w jego realizacji ” – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Wydział nauk o Żywieniu Człowieka
- „Planowanie żywienia zbiorowego i ocena i indywidualnego” – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Wydział nauk o Żywieniu Człowieka
- „Planowanie żywienia indywidualnego i ocena” – Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Wydział nauk o Żywieniu Człowieka
- „Wspieranie zmiany i kosultacje dla dorosłych” – Fundacja Rozwoju Dzieci
- „Animacja zajęć z małymi dziećmi” – Fundacja Rozwoju Dziecii m. Komeńskiego
- „Jakość od początku” ogólnopolska konferencja Fundacji Rozwoju Dzieci – prelegent
Prowadzenie szkoleń personelu w placówkach przedszkolnych i dla rodziców
- „Co to znaczy zdrowe żywienie? Ogólne zasady prawidłowego żywienia dzieci”
- „Mocne kości i zęby, czyli rola wapnia i witaminy D”
- „Cukier w diecie – słodzimy czy nie słodzimy?”,
- „Sól w diecie. Soli do woli?”
- „Alergie na pokarm”
- „Świeża woda zdrowia doda – na pragnienie – woda”
- „Co robić, kiedy za dużo je? Otyłość.”
- „Zachęcać czy nie? Kto podejmuje decyzje? Granice wyboru dziecka”
- „Niejadek czy neofobia?”
- „Dzieci współtworzą swoje posiłki”
- „Jemy oczami – estetyka na talerzu”
- „Ja sam, ja sama – czego dzieci się uczą podczas posiłku”
- „Jakość produktów”